Optimaliser bygget med Wavins SoundCheck kalkulator

2
min read time
2024-04-23 09:23:52


Wavin SoundCheck kan tidlig i prosjekteringsfasen fortelle deg om lydnivået i de ulike rommene i bygget oppfyller gjeldende lovverk. Fyll inn informasjon om rommet og installasjonen din og sjekk om prosjektet ditt høres riktig ut.

De høye kravene til støyregulering og mer komplekse kunde- og sluttbrukerkrav kan gjøre det vanskelig å velge riktige rørløsninger. Vanligvis utgjør avløpsrørene bare en liten del av et nybygg, og det brukes derfor ikke mye tid på disse beslutningene. Feil avløpsrør kan imidlertid ha stor innvirkning på lang sikt. Wavin gir deg derfor en guide til en optimal løsning ved valg av støydempende avløpsrør.

Når avløpsrør skal velges, er det vesentlig at rørene etter montering overholder kravene til støybelastning fra de tekniske installasjonene i henhold til grenseverdiene i byggeforskriften og DS 490.

Hvordan kan du være sikker på at du velger riktige støydempende dreneringssystemer?​

Wavin, den ledende leverandøren av plastrørsystemer til avløps-, vann- og VVS-sektorene i hele Europa, har over 30 års erfaring innen rørsystemer og har jobbet intensivt for å gjøre valgprosessen av støyreduserende rør enklere.

Med omfattende forskning og utvikling av egenskapene til lyd og rørmaterialer har Wavin derfor kommet frem til en rekke viktige faktorer som du bør fokusere på ved valg av støydempende avløpsrør, og anbefaler på denne bakgrunn den optimale løsningen.​ 

Hvorfor bruke Wavin SoundCheck kalkulator?

De omfattende støyforskriftene oppdateres fortløpende, og derfor kan det være en komplisert øvelse å beregne støynivåer for å sikre at rørsystemene oppfyller gjeldende krav. Med Wavins nettbaserte SoundCheck kalkulator kan du enkelt og greit beregne støyen.

SoundCheck-kalkulatoren er utformet slik at systemet simulerer akustikken til de aktuelle rørene i den gitte installasjonen og beregner støynivået ut fra de enkelte parameterne. Med kun fire enkle steg guides du gjennom SoundCheck-kalkulatoren, hvor du i etterkant kan velge å få tilsendt en komplett rapport, og slipper bekymringer for om ditt prosjekts rørsystem oppfyller gjeldende lydkrav.

Du finner Wavins Sound Check-kalkulator her: SoundCheck

Wavin er din prosjektpartner

Wavin leverer all nødvendig dokumentasjon for planlegging av vann- og avløpsinstallasjoner: Anbudstekster, data for planleggingsprogramvare, varenumre og Fraunhofer IBP testrapporter med vurdering av enkeltprodukter og det komplette systemet i henhold til DIN EN 14366 og DIN 4109.

Wavins designavdeling gir råd i prosjekteringsfasen og leverer den komplette lydreduksjonspakken til partneren som utfører arbeidet.

 

Les også artiklene:

Er du klar over, at ved lydberegninger giver 1+1 ikke 2?

Hvad er forskellen på lydmålinger udført efter EN14366 og DIN4109?

Slik optimaliserer du lyddemping fra tekniske installasjoner i design- og prosjekteringsfasen

Har du styr på hvilke former for lyd der opstår og har afgørende betydning for det samlede lydniveau

Kender du forskellen på bygningslyd og luftlyd?