Digital styring af boligens varmesystem med Smart Radiator Termostat

2
min read time
2023-10-06 07:40:01


Forbind dine radiatortermostater digitalt med Smart Radiator Termostat (SRT)

Wavin Sentio gulvvarmestyring kan også styre radiatorerne i din bolig. Sentio appen giver dig det fulde overblik, optimal komfort og mulighed for at sænke temperaturen i hele boligen uden for brugstiden. Wavins Smart Radiator Termostat (SRT) forbindes lige så enkelt som Wavins øvrige trådløse produkter til gulvvarme.

All-in-one løsning

Der er flere muligheder med Wavins SRT end blot at styre dine radiatorer. SRT'en kan anvendes som en trådløs telestat, kombineres med Sentio Termostaten for at styre boligens gulvvarme og sikre, at alle radiatorer i samme rum opvarmer ensartet. Hvis både gulvvarme og konvektorer befinder sig i samme rum kan SRT'en sikre, at konvektorerne varmer rummet hurtigt op uden komforten for gulvvarmen forsvinder.

SRT som trådløs telestat

I tilfældet af at boligen har flere gulvvarmezoner, hvilket kan være tilfældet i fleretages boliger, vil man typisk skulle have flere gulvvarmestyringer placeret ved fordeler arrangementet til den enkelte zone.

Der er besparelser at hente ved at anvende Wavins SRT som trådløs telestat, der på lang afstand kan kommunikere med én centralt placeret gulvvarmestyring. På Wavins Sentio styring kan der opkobles otte SRT’ere.

Kombiner SRT med Sentio Rumtermostat til gulvvarme

En traditionel rumtermostat kan kun reagere på temperaturen, hvor den er placeret: under vindueskarmen, bag en radiatorskjuler mv. Denne temperatur er oftest forskellig for de enkelte termostater, og radiatorerne vil derfor varme forskelligt. For at opnå den bedste komfort, kan man placere en Sentio rumtermostat centralt i rummet. Den centralt placerede rumtermostat opkoblet til en Sentio gulvvarme styring, vil overstyre alle rummets radiatortermostater, og skabe en ensartet varme i hele rummet.

I nogle tilfælde, kan det være nødvendigt at supplere gulvvarmen med en konvektor. Dette kan eksempelvis ske ved kuldenedfald ved vinduer, eller krav til hurtig regulering af rumtemperaturen ved forskellige færdsel i rummet. Når SRT’en er opkoblet til Sentio gulvarmestyringen, sikres det at gulvvarmen har første prioritet og konvektorerne kun supplerer med varme, når der er behov for hurtig opvarmning.